Eten van Moes is geopend en werkt volgens Corona-richtlijnen.

Blog 3: Eten van Moes komt op adem in Zweden

Ik blik nog even met jullie terug op onze vakantie in Zweden. Vakantie begint bij mij pas als alles in de auto past, je niets vergeten bent en je de deur achter je dicht trekt. Dat gedoe, daar moet je eerst doorheen. En bij mij spookt dan ook mijn nieuwe woon- en werkplaats door mijn hoofd.

Maar Zweden is prachtig! Rust, natuur én helaas ook muggen. We zijn lekker veel buiten. In de buurt bij Filipstad merken we dat de nachten korter zijn. Pas tegen middernacht is het echt donker en rond 04.00 uur alweer licht. Dat is een vreemde gewaarwording.

Eén van de eerste dagen vinden we een elandenkaak in de bossen, achter de tuin van het huisje. Er liggen veel afgeschoren haren bij, dus waarschijnlijk is het arme dier ter plekke geschoten en geslacht. Gek, dat dit normaal is in Zweden.

En hoewel het soms door mijn hoofd flitst, lukt het me aardig om Eten van Moes van me af te zetten. Wandelen, fotograferen, BBQ-en, op elanden-speurtocht, lekker koken, dagje Karlstad, ijzer- en zilvergroeven bezoeken, het helpt allemaal om afleiding te zoeken.

Maar natuurlijk denk ik af en toe aan Lisse. Ik heb nog geen inkomsten en moet alles opnieuw opbouwen. Gelukkig helpt Ernst me het vertrouwen te houden. Maar hoe ik het allemaal ga doen? In de volgende blog neem ik je mee naar deze zoektocht en hoe ik invulling ga geven aan Eten van Moes in de Bollenstreek!

P.S. Heb je je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Doe dat dan snel, zo mis je niks van Eten van Moes!