Blog 4: Schop onder mijn kont!

Hoe start je een bedrijf opnieuw? Je kunt je voorstellen dat dit een avontuur is waar je even voor moet gaan zitten. Kortom, kop thee erbij, een blanco notitieboekje en mijn laptop. Daar zit ik dan, met Google als mijn beste vriend.

Waar te beginnen? Eerst maar eens een rits aan vragen proberen te beantwoorden:

  • Wat zit er aan concurrentie?
  • Wat hebben mensen over voor mijn lekkere maaltijden?
  • Waar wonen mijn ideale klanten?
  • Waar zijn er panden beschikbaar?
  • Hoe ziet mijn ideale pand eruit? En is dat te vinden?
  • Wat zijn de voorwaarden bij het huren van een pand?
  • Hoe ga ik die kosten terugverdienen?
  • Wil ik Eten van Moes misschien anders in de markt zetten?
  • Etc.

Na veel denkwerk en sparren met Ernst, vrienden en familie, wordt het kader steeds duidelijker. En de kosten ook!

Die kosten zijn confronterend. Na de verhuizing van Eten van Moes, moet ik van vooraf aan beginnen en komt er bitter weinig binnen op mijn bankrekening.

Nu komt het eropaan.

Ik werk iedere dag hard aan de nieuwe start van Eten van Moes in Lisse, maar een goed ritme vinden en me nuttig voelen blijkt lastig.

Dagelijks sta ik op met Ernst, terwijl ik een avondmens ben. Maar ja, anders lig ik nog uren in bed. Ik maak een to-do-list, dan kan ik afstrepen en aan het einde van de week zien wat ik zoal gedaan heb. Aangezien ik net een zeef ben, vraag ik me anders echt af waar ik mijn tijd mee gevuld heb.

En nu is het tijd voor een schop onder mijn kont! Genoeg onderzoek en analyse. Starten met die zaak! Ik zet daarbij 3 prioriteiten voor mezelf op papier:

  • Locatie vinden
  • Website en marketingmiddelen klaar maken voor promotie (drukwerk en social media)
  • Netwerken

Lees in mijn volgende blog over de bijzondere locatie die op mijn pad kwam.

0

Jouw bestelling