Eten van Moes is geopend en werkt volgens Corona-richtlijnen.

Blog 5: De locatie

Ineens is het er. Gewoon, op internet. Een concept dat precies past: een gedeelde horecakeuken voor zelfstandige horecaondernemers. Wauw! Gemaakt voor Eten van Moes. Zit zoiets hier in de buurt? Jazeker: In Haarlem zit Food Union.

Ik bel gelijk en spui een vragenvuur. “Wat houdt het in? Is er nog plek voor Eten van Moes? Wanneer kan ik komen kijken? Wanneer kan ik starten?”

De volgende dag rij ik naar Haarlem om Pepijn te ontmoeten. Superzenuwachtig. Is dit het? Kan ik Eten van Moes weer gaan starten? De adrenaline giert door mijn lijf.

Oh, wat een heerlijke sfeer, daar bij Food Union in Haarlem, zo relaxt. Een paar koks in de keuken, lekker aan het werk. Pepijn geeft me een rondleiding. Ik lik mijn vingers erbij af. De grote keuken met werkbanken en apparatuur, een koel- en vriescel, de kantoor- en vergaderruimte. Alles klopt.

Food Union, jij bent alles wat ik nodig heb! Ik spreek met Pepijn af dat ik 1 oktober start.

Het gaat nu echt beginnen.

Tijd voor promotie en netwerken. Eindelijk heb ik een droomlocatie, een doel en een richting gevonden. Eten van Moes in de Bollenstreek!

Mijn plan is nog steeds als voorheen: mensen gelukkig maken met makkelijk, gezond en lekker eten.

Ook mijn doelgroepen blijven hetzelfde: 

  • Jonge gezinnen (via kinderdagverblijven)
  • Sporters (via sportscholen)
  • Ouderen (via zorginstellingen – aanleunwoningen en serviceflats)

Maar ik krijg ook tips van anderen: hippe winkels, viswinkel, tankstations, autowasstraat, lunchrooms in het gebied is tussen Food Union (Haarlem) en thuis (Lisse). Ik moet tenslotte toch naar huis rijden via Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Hillegom en Lisse.

Ook mijn werkdagen heb ik helder: dinsdag t/m zaterdag werken, bezorgend tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Bidfood levert 6 dagen per week bij Food Union. Om voedselverspilling te voorkomen kunnen mijn klanten tot 19.00 uur bestellen dan bezorg ik het de volgende dag.

Ready steady, go!

Benieuwd naar mijn voorbereidingen voor een vlotte start? Dat lees je in mijn volgende blog.