Eten van Moes is geopend en werkt volgens Corona-richtlijnen.

Blog 6: Voorbereidingen voor een vlotte start

Wie mijn vorige blogs leest, weet dat ik de koning te rijk ben met mijn nieuwe locatie voor Eten van Moes. Ik gaat starten in Haarlem. Maar… nog een paar voorbereidingen, zoals:

  • Mijn website verbeteren en aantrekkelijk maken voor trouwe klanten en ambassadeurs
  • Afhaallocaties zoeken (netwerken, mailen, langsgaan)
  • Flyers maken: waar kun je Eten van Moes afhalen?
  • Menukaarten en abonnementenformulieren maken
  • Tasjes stempelen, verpakkingen verbeteren (sealapparaat – stickers)
  • Facebook en Instagram posts maken

Ik werk hard aan mijn website. Mijn zus Femke, helpt me gelukkig met vormgeving. Menukaarten, posters en abonnementenformulieren, alles moest net iets aangepast worden.

Sociaal netwerk
Naast marketingmateriaal werkt netwerken toch echt het beste voor naamsbekendheid. Mensen hebben graag een beeld bij de ondernemer achter het product. Maar waar start je als je ergens nieuw bent en ook nog geen groot sociaal netwerk hebt in je nieuwe woonplaats?

Haantje de voorste
In Lisse moet ik speuren naar juiste connecties. Dat is niet makkelijk omdat ik niet echt een haantje de voorste ben. Ik ben niet verlegen, maar het blijft spannend om koud ergens binnen te stappen of zonder connectie een netwerkbijeenkomst binnen te lopen. Ik moet mezelf van mijn beste kant laten zien. Vertellen waarom Eten van Moes zo lekker en handig is.

Dat valt niet mee. Ik ben erg Hollands. Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Bijna zo erg dat ik denk: “Nou, zo bijzonder ben ik nou ook weer niet”. Terwijl ik weet hoeveel mensen gelukkig worden van mijn hapjes en gezonde maaltijden.  Dat bleek laatst toen ik een aantal klanten in Waalwijk benaderde of ze een klantervaring voor mij wilden schrijven, voor op mijn website.
Supertoffe reacties kreeg ik daarop! Benieuwd? Lees ze hier!

Maargoed. Ik heb genetwerkt!

Onder andere bij een netwerkbijeenkomst in Nieuw-Vennep. Het was gezellig. Een goede eerste stap, die ik vol moet houden.

Positieve vibes
Ook de afhaallocaties heb in kaart. Via mail, of een bezoek heb ik mijn zoekvraag gesteld.  Super spannend! Maar wat een positieve reacties. Dat doet me echt goed. Inmiddels heb ik 3 afhaallocaties verdeeld over 3 plaatsen en nog 2 afspraken gepland. Top dus!

Wie o wie kan mij meer vertellen over leuke netwerken in de omgeving?