Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin update – week 16

Wat een feest! Bijna alles groeit als een dolle. 

Het begon natuurlijk allemaal met de choggia biet. Inmiddels schiet binnen vrijwel alles uit de grond. Behalve de Moestuintjes van Albert Heijn en de shiitake boomstam. Waarom weet ik niet, maar ze lijken gewoon niet te willen groeien. Iedere dag bestuif ik ze met mijn plantenspuit net als de rest van de kasjes binnen. Helaas komt hier nog geen groen sprietje naar boven. Ik hoorde voor ik aan mijn moestuin begon aan alle kanten dat de Moestuintjes van Albert Heijn ideaal waren. “Super makkelijk, groeien erg goed!”, niet bij mij dus…

Gelukkig doet de rest het goed binnen. Ik heb de deksels van de kasjes gehaald, omdat het meeste er al tegenaan begon te groeien.

Buiten heb ik vorige week gezaaid; diverse bonen, kruiden, wortels en uien. Vandaag gaat er knoflook de grond in. Tegen de schutting heeft mijn vriend ijzerdraad gespannen om de bonen straks te kunnen geleiden. Hopelijk zorgt dit heerlijke weer voor wat leven in de tuin. Ik kan niet wachten tot er wat sprietjes uit de grond komen.

Alles wat nu binnen staat wil ik zo lang mogelijk vertroetelen, zodat het sterk genoeg is voor buiten. Het groeit nu alleen zo snel dat ik ze niet zo heel lang meer binnen kan houden. Als ik over 2 weken de volgende update schrijf zal alles wel buiten staan.

Natuurlijk zal ik dan een foto op Facebook posten om jullie op de hoogte te houden.

Groetjes Saskia