Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin-update week 20

Yes, hier is weer een Moestuin-update!

Alles groeit als een dolle, dus dat is super leuk om te zien!

Het is al lekker groen in de moestuin. Natuurlijk vraag ik me ook af of er niet heel veel onkruid tussen staat. Ik heb werkelijk geen idee. Het ergste is eigenlijk dat ik er niets uit durf te trekken, omdat ik bang ben dan ik de plantjes die ik gezaaid heb dan uit de grond trek. Hahah. Het ziet er in ieder geval nu wel gezellig uit. Komende zondag ben ik jarig en de voorspellingen zijn goed; 23 graden. We kunnen heerlijk in de tuin zitten. Hopelijk kunnen de plantenkenners zich dan even om mijn moestuin bekommeren.

Hoe zorg ik voor mijn moestuin?
Iedere ochtend na het ontbijt geef ik eerst de moestuin goed water met een gieter met sproeikop. Als het nog vochtig is van regen in de nacht of er is regen voorspeld, dan sproei ik niet. Iedere paar dagen haal ik alles uit de moestuin wat erin gewaaid is, zoals blad en katjes. Ongeveer 1x per 2 weken maak ik het zand een beetje los tussen de plantjes met mijn vingers, zodat het water makkelijk de grond in kan. Dat lijkt mij een goed idee.

Hoe gaat het nu met de moestuin?
Vol trots liet ik vorige week foto’s zien van mijn tomatenplantjes. Als reactie kreeg ik te horen dat de plantjes teveel takken hebben. Het ziet er wel heel gezellig en groen uit, maar blijkbaar gaat het zo elkaar in de weg zitten en groeit er dan niks aan. Waarschijnlijk moet ik dit uitdunnen. Maar hoe? Bij mijn moeder komt er echt maar 1 takje met blaadjes uit de grond. Zou wel heel zielig zijn voor al die takjes die zo hun best hebben gedaan om te groeien als ik er maar 1 mag laten staan!

De bonen komen nog niet overal uit de grond. Geen idee of ik dat nog kan verwachten. De bonen die wel groeien doen het erg goed en groeien al tegen de schutting omhoog. Heel tof was dat 1 plantje zelf de ijzerdraadjes had gevonden!

In een paar dagen stonden er hele hoge aardappelplantjes en de knoflook schiet ook al aardig uit de grond. Al had ik blijkbaar echt geen hele bollen knoflook moeten zaaien, maar gewoon tenen! Vraag me dus af wat dat voor resultaat gaat geven.

In de voortuin en de andere border in de achtertuin heb ik een mix van veldboeket gezaaid afgelopen week. Hopelijk wordt het mooi en heeft het een goed effect op de moestuin!

De vijgenboom in de voortuin ziet er ook al mooi uit; vol met blad. De vruchten zullen nog wel een jaar op zich laten wachten.

In de volgende update kan ik jullie vertellen hoe het verder is gegaan met de tomatenplantjes. Ik ben erg benieuwd! Misschien hebben verjaardagsgasten alias de plantenkenners nog wel meer tips…