Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin-update week 22

Vorige update heb ik afgesloten met een klif-hanger. Hoe gaat het verder met de tomatenplanten?

Mijn verjaardag was erg gezellig in de tuin, best heet zelfs. Ik ben enorm verwend met veel cadeaus en een versierde tuin en woonkamer. Voor het eerst sinds jaren voelde ik me weer eens echt jarig. Mijn schoonfamilie was helemaal uit de Bollenstreek deze kant op gekomen, dus dat was erg leuk.

De moestuin werd natuurlijk uitvoerig bekeken. Gelukkig wisten diverse mensen tips te geven over de planten en het onkruid. Zo stonden er 3 mini-eikenbomen in de tuin, ook in de voortuin. Erg grappig dat je dan gewoon een eikeltje uit de grond trekt. Verder allerlei onkruid dat niet thuis te brengen was.

De tomatenplanten
Natuurlijk heb ik gevraagd wat er gedacht werd over mijn tomatenplanten. Vooral gewoon teveel takjes dicht bij elkaar. Dit kon ik beter losscheuren en verder uit elkaar planten. Helaas heb ik daar geen ruimte voor. De moestuin staat al vol, iets te vol. Ik heb flink uitgedund en de rest weg moeten gooien. Sorry plantje, voor het harde werken! Nu moet ik stokjes gaan zetten bij de plantjes, omdat ze al te hoog groeien.

De aardappelplant staat voor de tomaten. Blijkbaar had ik die niet bij elkaar mogen planten. De tomatenplant kan niet tegen de bloemen van de aardappel. Hij groeit ook nog eens super hoog. Waarom vraag ik me af? De aardappels zitten toch in de grond… Totaal verkeerd ingeschat. Hopelijk pakt hij niet al het licht voor de tomatenplant weg. Het blijft dus spannend bij de tomaatjes!

Een volgende ontdekking
Diverse mensen uit de buurt hebben me al aangesproken op mijn mooie vijgenboom in de voortuin. Hij staat er ook echt prachtig bij. De overbuurvrouw was erg nieuwsgierig of er al vijgen in kwamen. Ik zei direct vol overtuiging: “Nee, er is nog niks te zien. Dat zal nog wel een jaar duren.” Het boompje staat er pas net namelijk. Later vorige week tijdens het water geven heb ik het toch een staan bestuderen. Er komt nog veel meer blad in, maar sommige knopjes lijken op beginnende vruchten. In mijn enthousiasme ben ik direct foto’s gaan rond sturen met de vraag of dit echt waar zou zijn. De reacties waren ook erg positief.

Afgelopen zondag zijn we bij Villa Augustus in Dordrecht geweest (een echte aanrader!).  Ze hebben daar een enorme moestuin met de meest geweldige groenten en fruit. Vijgen staan er ook, de vruchten waren al een stuk groter, maar ze lijken zeker op de knopjes die ik in mijn plant zie!