Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin update week 26

Wat gaat de tijd toch snel. In de moestuin groeit alles door. In een aantal planten komen ook al flink wat bloemen. Zelfs de eerste resultaten zijn al zichtbaar! Peultjes, snijbonen, bieten, aardappeltjes en vijgen. Het zijn echt super veel vijgen!

We waren met vrienden naar de Bio-boeren open dag geweest. Eerst zijn we bij de Sprankenhof in Udenhout geweest. Daar konden kruisbessen worden geplukt en hebben we prachtige kiwibes bomen gezien die tot een soort natuurlijke tent was gegroeid. Een paradijs voor kinderen, lijkt me.  Verder waren we hier redelijk snel uitgekeken.

Om er nog een gezellige middag van te maken zijn we naar De Es in Haaren gereden. Deze tuin en kas liggen er echt prachtig bij. In het midden van de “Moestuin” is een kuil, daar was een bandje aan het optreden en aan de rand van de tuin stonden foodtrucks. Hier kon je allerlei hapjes en drankje krijgen; honing, tortilla-chips, smoothies, muffins en zelfs een krekelburger. We zagen dat ze hier al aardappels aan het rooien waren. Dat maakte ons nieuwsgierig. Hoe zou het met de aardappels in mijn tuin gaan? Eén plant moest er aan geloven, maar helaas het waren nog maar krieltjes.

Tijdens mijn vakantie komende 2 weken zorgt mijn moeder voor de moestuin. Ik ben erg benieuwd hoe groot alles is gegroeid als ik weer terug ben.