Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin-update week 30

Mijn vakantie was heerlijk. Mijn moeder en haar vriend hebben gedurende de twee weken van mijn vakantie erg goed voor mijn moestuin gezorgd. Voor hun had ik een slang gehaald en zij hebben een verloopstuk voor de kraan meegenomen. Nu na mijn vakantie merk ik pas hoe fijn het is om met een slag te sproeien. Dat scheelt een hoop gesjouw en ook tijd.

Op dit moment mogen we natuurlijk niet al teveel sproeien, maar ik wil de moestuin toch graag in leven houden. Ongeveer 3x per week sproei ik nu. Als de plantjes er heel zielig uit gaan zien, met hangende blaadjes. Sinds afgelopen weekend heb ik er weer een nieuwe aanwinst bij; laurier! Staat nu gezellig bij de voordeur.

De bonen zijn helaas allemaal geen succes gebleken. De snijbonen hebben wel iets van vruchten gegeven, maar ook niet zoveel als normaal. Bietjes, courgette en komkommer heb ik al gegeten. Erg lekker allemaal! De komkommers blijven wel heel kort en bol. Dus het zou ook augurk kunnen zijn. Het smaakt als een smaakvolle komkommer, wel met veel pitjes.

De paprika geeft nog geen vruchten. Hopelijk helpt de zon een beetje.
Er zitten al wel groene tomaatjes in de planten, die zullen binnenkort wel gaan verkleuren door al die warmte. De planten groeien nog hard door. Na de vakantie heb ik ze omhoog gebonden tegen de schutting aan. Dat lijken ze wel fijn te vinden.

Aardappels. Het blijft een apart iets vind ik. Toen we weer thuis kwamen waren de planten echt enorm gegroeid. Ze liggen nu op de bestrating, zo zwaar zijn ze. Spannend of dit ook mooie aardappelen zal geven. Er stak al een stukje boven de grond uit, daar heb ik maar weer zand overheen gedaan. Ik zie net dat de aardappels toch al geoogst kunnen worden. Komende week maar een omspitten als het iets koeler is. In de volgende moestuin-update zien jullie het resultaat.

Voor ik het weer vergeet. De vijg is ook prachtig aan het groeien met super veel vruchten. Dat wordt smullen! Waarschijnlijk over 1,5 maand ongeveer.