Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin update week 34

Het is goed te merken dat de ergste droogte weer voorbij is. De moestuin is weer volop aan het groeien. De komkommers blijven groeien, dat gaat echt zo hard. Het lijkt wel of er elke dag weer een nieuwe komkommer bijkomt.

De tomatenplant groeit inmiddels boven de schutting uit. Ik kan het niet meer vastmaken, maar de takken beginnen wel om te knakken. Hopelijk gaat dat goed. Er zitten enorm veel tomaatjes in, die langzaam verkleuren naar oranje en dan mooi rood! Ze zijn heerlijk. Ik heb ze ook al in diverse gerechten voor jullie verwerkt. Super leuk vind ik dat!

Courgette? Vreemde plant. Hij staat er prachtig bij. De bladeren lijken nu echt te genieten van de zon en wat vochtigere grond. Maar er zit geen courgette aan de plant. Ik snap er niks van.

Inmiddels zitten er een paar kleine bloemetjes in de paprikaplanten, hopelijk komen er dan toch nog vruchten aan.

Afgelopen week heb ik uit nieuwsgierigheid ook een wortel en pastinaak uit de grond getrokken. Voor kabouters waren het al behoorlijke wortels geworden… hahaha. Ik ben benieuwd of ze nog veel groter groeien, want dit stop je in een holle kies.

De 2 aardappelplanten die nog in de grond zitten wil ik nog even laten zitten, in de hoop dat ze nog iets grotere aardappelen gaan geven. De aardappelen die we al op hebben waren heerlijk, maar niet zo groot. Iets groter dan krieltjes.

Tot slot natuurlijk nog de vijg! Wauw, wat blijft die plant mij verbazen. De vijgen groeien langzaam maar worden steeds groter. Iedere keer als ik kijk verbaas ik me over het aantal vijgen dat erin zit! Het zijn er zoveel, dat wordt echt smullen. Hopelijk blijven de vogels er vanaf als ze dadelijk rijp zijn. Geen idee hoe lang dat nog duurt. Ze zijn nog steeds super groen.