Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Moestuin update wk 39

Het is helaas alweer tijd voor de laatste moestuin update!

Ik heb enorm genoten van het hebben van mijn moestuin, al heeft het ook zo zijn uitdagingen.
Jullie hebben kunnen lezen dat sommige groenten beter groeiden dan anderen. Het weer werkte natuurlijk ook niet helemaal mee dit jaar.
Idioot gekke hitte ineens, die ook nog eens lang aanhield zonder regen. Dat zorgde ook voor een uitdaging. Zeker omdat dit ook nog gedeeltelijk in mijn vakantieperiode viel. Gelukkig was mijn moeder zo behulpzaam om samen met haar vriend voor de moestuin te zorgen.

Op dit moment is het meeste wel uitgebloeid. Alleen de bietjes, tomaten, paprika en pastinaak staan nog in de moestuin. De paprika heeft kleine bloemetjes, dus misschien komt er toch nog iets aan. De pastinaak was enorm klein een paar weken geleden. En de tomaten groeien maar door. Kortom, erg wisselend.

Gisteren heb ik de komkommer- en courgetteplant uit de moestuin gehaald. Er zaten nog een paar vruchten aan maar die waren aangevreten en lagen te rotten. Dus dat was niet zo fris!

Een leer voor volgend jaar:
– Minder verschillende groenten zaaien.
– Verder uit elkaar zaaien.
– Wortelachtige planten zoals pastinaak zijn lastig.
– Bonen nog een keer proberen. Misschien werkt het in potten beter?
– Andere komkommerplant, deze was erg bitter van smaak.

De vijgenboom heeft veel vruchten, maar ik vraag me af of ze nog rijp zullen worden.

Mocht ik nog leuke en lekker ontwikkelingen in de moestuin hebben dan laat ik dit via Facebook weten.
Hopelijk vonden jullie het leuk om op de hoogte te blijven van de moestuin. Voor nu even geen updates meer.