Eten van Moes bezorgt dinsdag, donderdag en zaterdag van Haarlem tot in Lisse verse maaltijden!

Over Moes

Leuk dat je meer wilt lezen over Eten van Moes.
Graag vertel ik je er meer over. Moes heeft meerdere betekenissen voor mij. Het staat voor Moestuin, natuurlijke producten vers van het land. Moes is ook een verbastering van moeder, het huiselijke en authentieke van je moeder.

Met Eten van Moes zorg ik, Saskia, graag voor je zoals een moeder ook voor je zorgt met authentieke, gezonde maaltijden. Zodat jij rust en tijd vindt om lekker te genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd. Bij mij bestel je snel en eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd. Altijd vers bereid, met smakelijke streekproducten én liefde.

Hét alternatief voor een afhaalmaaltijd
Soms heb je geen zin of geen tijd om te koken, maar wil je wel iets gezonds eten. Destijds kon ik in Waalwijk – waar ik als kleine meisje opgegroeide en met liefde Eten van Moes ben gestart – weinig gezonden afhaalmaaltijden vinden. De afhaalkeuzes beperkte zich tot friet, Chinees of pizza.

Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn omgeving. Voor vrienden met drukke banen en kleine kinderen was het een hele uitdaging om lekkere, maar ook gezonde afhaalmaaltijden te vinden.

Als professioneel kok in de horeca werkte ik altijd al met goede en eerlijke producten. Deze trend zet ik nu voort met mijn eigen Moes.

Van Brabant naar de Bollenstreek
In oktober 2016 ben ik naast mijn baan als Communicatie adviseur, Eten van Moes gestart. Vol enthousiastme en passie heb ik in januari 2018 besloten om mij volledig op Eten van Moes te richten. Het aantal maaltijden en catering groeide toen hard en de reacties waren super leuk. Steeds meer mensen genoten van de gezonde maaltijden.

Juli 2019 heb ik de grote stap gezet om van mijn vertrouwde Brabantse land te verhuizen naar de Bollenstreek! De liefde achterna, mijn vriend Ernst, is geboren en getogen in deze streek. Na een paar jaar heen en weer rijden wilden we graag meer samen zijn en hebben we voor Lisse gekozen.

Even leek het er nog op dat Eten van Moes in Waalwijk voortgezet zou worden, maar dit ging helaas toch niet door. Mijn klanten daar vonden het enorm jammer en ik heb nog vele lieve en leuke berichtjes ontvangen van trouwe klanten. De liefde gaat vóór het werk in mijn geval. Dus ondanks dat ik het jammer vond mijn klanten achter te laten, ging Eten van Moes vanaf oktober 2019 verder in het gebied van Haarlem tot in de Bollenstreek! Het concept bleef hetzelfde. Waardoor ik regelmatig nog maaltijden bezorg in Waalwijk en omgeving als ik daar in de buurt ben.

In Haarlem wist ik een geweldige kooklocatie te vinden: Food Union. We koken hier met 20 horeca-ondernemers onder één dak. We hebben een grote professionele keuken met diverse ovens, fornuizen, snelvriezers, grote koeling en vriezer, etc. Gezellig samen met andere ondernemers en koks kook ik hier de maaltijden.

(H)eerlijke ingrediënten uit de buurt
Doordeweeks kun je bij Moes per bezorgdag uit drie gerechten kiezen. Het liefst kook ik met het seizoen mee. Ik werk samen met De Wickevoorter Stadsboeren in Cruqiuis voor o.a. De maaltijd uit de moestuin. Dit is een wekelijkse wisselende maaltijd met producten die zij op dat moment kunnen oogsten. Een andere leuke samenwerking is met De Oesterzwammerij in Bloemendaal, de oesterzwamquiche is gemaakt met hun oesterzwammen.
Ik haal mijn ingrediënten het liefst direct bij de ambachtelijke slager, boer of een andere lokale samenwerkingspartners. Zo weet je precies waar je producten vandaan komen, dat je lokale bedrijven ondersteunt. Dit is ook één van de pijlers van Buurderij Haarlem, waar ik bij aangesloten ben. Iedere dinsdag halen Haarlemmers hun bestelling op van een steeds groter groeiende groep lokale boeren en producenten met een zeer uiteenlopend assortiment.

Voor iedereen een lekkere portie thuis
Eten van Moes kookt graag voor het hele gezin. Grote porties of kleine porties, ze worden met liefde gemaakt. Alles is vers en ik gebruik zo min mogelijk toevoegingen met e-nummers. Of je nu voor een hele familie bestelt of alleen voor jezelf… je kunt tot 13.00 uur bestellen en ik bezorg het eten de volgende bezorgdag tussen 16.00 en 19.00 uur. Even een paar minuutjes opwarmen en… aan tafel!

 

Video gemaakt door Springtij Film

Over mij

Ik – Saskia Kitselaar (1983) – woon sinds juli 2019 in Lisse met mijn vriend Ernst. Ik breng graag tijd door met vrienden en familie, kijk graag series en films en ben gek op koken, eten, de natuur en fotografie. Mijn favoriete eten is koekjes, mango, stoofpotjes, risotto, stamppot, croissants, wijn, port en baileys en hagelslag. Wat lust ik niet: kaas, orgaanvlees, ansjovis, noten verwerkt in producten, bier.

Ik heb enkele jaren gewerkt als communicatieadviseur, maar werken op kantoor was niet mijn ding. Uren achter de computer, van alles uitwerken, projecten begeleiden. Niets mis mee natuurlijk, maar ik ben liever ambachtelijk bezig. Echt iets maken, waar vervolgens mensen van kunnen genieten. Daar word ik blij van. Het koken is me met de paplepel ingegoten als Brabantse dochter van een kok. In mijn studententijd heb ik samen met mijn vader bij kookclub Cercle des Gourmets gekookt met een jongeren groep. Mijn vader als chef en ik samen met leeftijdgenoten achter het fornuis. Dit was een geweldige tijd, waar we met heel veel plezier samen hebben gekookt. Het kon dus niet uitblijven dat ik me liet omscholen tot zelfstandig werkend kok. Daarnaast heb ik 3 jaar werkervaring opgedaan als kok bij de Verkadefabriek in Den Bosch (theater-bioscoop met restaurant). De diversiteit van ondernemen heeft met altijd aangesproken. Koken, organiseren en plannen deze combinatie vind ik leuk. Met dit doel voor ogen liet ik mezelf omscholen.

Graag verwen ik mensen met heerlijke en makkelijke maaltijden. Mijn wisselende menukaarten zijn divers, zodat je uit verschillende soorten maaltijden kan kiezen. Ik hoop op deze manier bij te dragen aan een gezond voedingspatroon.

Ik streef met Eten van Moes naar een sociaal- en persoonlijk contact met klanten en leveranciers. Ik werk graag met lokale- en milieuvriendelijk producten, met als doel mensen laten genieten van een makkelijke en gezonde maaltijd.

Heb je een vraag of tip? Neem gerust contact met me op.